جدیدترین مطالب
-
نحوه قراردادن پسورد برای واتس آپ در گوشی های اندروید و آیفون
-
زبان برنامه نویسی پایتون
-
معرفی مهم ترین اپلیکیشن های آموزش زبان
-
اوتیسم چیست؟
-
استارتاپ چیست؟
-
معرفی بهترین نرم افزارهای برگزاری کلاس آنلاین
-
پرکاربردترين زبانهاي برنامه نويسي
-
آسیبهای فضای مجازی برای کودکان
-
بازاریابی رسانههای اجتماعی یا SMM چیست؟
-
چگونه یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟
چگونه یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟

- نویسنده : مریم کهدویی
- تاریخ انتشار : جمعه, 15 فروردین 1404
- دسته بندی : مدیریت
- 692 بازدید
شیوع کرونا تمام جنبههای زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار داده و حتی سبک زندگی افراد را هم دستخوش تغییر کرده است. اگر قصد راهاندازی کسب و کاری را دارید که در دوران کرونا سود قابل توجهی نیز داشته باشد، ادامه مقاله را با ما دنبال کنید.
اینترنت و گوشیهای هوشمند محدودیتهای جغرافیایی را از میان برداشتهاند و مردم در دنیای امروز ترجیح میدهند همه کارهایشان را از راه دور و فقط با چند کلیک ساده انجام دهند. وقتی میشود پشت میز کار یا روی تخت، غذای موردعلاقهتان را از رستوران محبوبتان سفارش دهید، یا تمام لباسهای فروشگاههای لباس را با گوشیتان زیر و رو کنید، وقتی فروشگاههای اینترنتی تمام نیازهای شما را مرتفع میکنند، چرا باید زحمت ترافیک و خستگی راه را به جان بخرید و از یک سر شهر به آن سر شهر بروید تا یک پیتزا بخورید یا یک تیشرت بخرید؟
با یک دوچرخه، با بنز مسابقه ندهید
امروزه اکثر کسبوکارها متوجه این موضوع شدهاند که برای افزایش فروش باید حتما در اینترنت و شبکههای اجتماعی حضوری فعال داشته باشند. یک سایت فروشگاهی آنلاین میتواند فروش شما را چند برابر کند. پس اگر میخواهید از قافله عقب نمانید، از همین امروز به فکر ساخت فروشگاه آنلاین خودتان باشید وگرنه رقیبان از شما جلو میزنند و در حالیکه شما دارید به سختی رکاب میزنید، با بنز از کنارتان رد میشوند.
اگر میخواهید راه و رسم راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی را یاد بگیرید تا انتهای این مقاله از تیمگ با ما همراه باشید.
راه اندازی فروشگاه اینترنتی
برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی، باید مراحلی را پشت سر بگذارید که در این مقاله این مراحل را به صورت گام به گام به شما آموزش خواهیم داد.
گام اول: تعریف محصول
قبل ازراه اندازی فروشگاه اینترنتی، اول از همه باید بدانید که قرار است چه چیزی را بفروشید. برای اینکه بهتر بتوانید قدم اول را طی کنید، بهتر است به این سوالات پاسخ دهید:
- آیا محصولات شما فیزیکی هستند و باید برای مشتری ارسال شوند؟
- آیا درباره نحوه تحویل محصول به مشتری، تصمیمگیری کردید؟
- آیا برای همه محصولاتتان باید یک انبار کامل داشته باشید؟
- قصد دارید انواع مختلفی از محصولات را بفروشید، یا فقط میخواهید روی محصولی خاص تمرکز کنید؟
- مشتریان شما از چه گروهی هستند؟
- بهتر است قبل از ورود به عرصه فروش، رقبای خودتان را بشناسید.
گام دوم: تحقیقات بازار
اول از همه یک نام تجاری مناسب برای فروشگاه آنلاین و کسبوکارتان انتخاب کنید. در بازار جستجو و مشتریان هدف خود را شناسایی و مشخص کنید. فراموش نکنید با تهیه فرم نظرسنجی یا تحقیقات میدانی از افراد مختلف، میتوانید دید بهتری نسبت به نیاز مشتریان خود پیدا کنید. اینکه چه کالاهایی را ترجیح میدهند به صورت اینترنتی بخرند، کدام کالاها را حضوری؟ و عادتهای خریدشان به چه شکل است؟ برای مثال خدمات پرداخت در محل و پسکرایه را ترجیح میدهند یا پرداخت اینترنتی؟ و...
این سوالها دید بهتری درباره نیازهای مشتری به شما میدهد.
گام سوم: انتخاب نام سایت و خرید دامنه
بعد از بررسی موارد اولیه و تعریف محصول و خدمات، زمان راهاندازی سایت فروشگاه آنلاین و خرید دامنه است. نامی برای سایت خود انتخاب کنید که کوتاه و منحصربهفرد باشد و بتوان به راحتی آن را به خاطر سپرد. برای خرید دامنه، سراغ شرکتهای ثبت دامنه بروید و با بررسی نامهای مختلف، نام مناسبی را انتخاب و ثبت کنید.
گام چهارم: خرید هاست
اطلاعات سایت شما روی هاست قرار میگیرد تا بهواسطه آن، همه بتوانند وب سایت شما را مشاهده کنند.
هاستی انتخاب کنید که کیفیت خدمات مناسب و پشتیبانی فنی خوبی داشته باشد.
گام پنجم: طراحی سایت
وب سایت شما، ویترین فروشگاه اینترنتی شماست. برای اینکه ویترین جذابی داشته باشید، باید طراحی سایت شما خوب باشد. مشتریان باید بتوانند به راحتی با سایت کار کنند و پروسه خرید را انجام دهند.
طراحی سایت فروشگاه اینترنتی خود را میتوانید به یک طراح بسپارید یا از سیستمهای مدیریت محتوا و قالبهای آماده استفاده کنید. برای طراحی سایت یک فروشگاه اینترنتی، 3 راه دارید:
- استفاده از فروشگاه سازها
- فروشگاه سازها سایتهایی هستند که یک پنل مدیریت در اختیارتان قرار میدهند. شما فقط محصولات را در آن وارد کرده و روش پرداخت را انتخاب میکنید.
- استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا
از معروفترین سیستمهای مدیریت محتوا وردپرس است. میتوانید یک وبسایت بسازید و با استفاده از امکاناتی که وردپرس در اختیار شما قرار میدهد، آن را تبدیل به یک فروشگاه اینترنتی کنید. البته پرستاشاپ و اپنکارت نیز گزینههای دیگری برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی هستند. - برنامه نویسی
راه سوم این است که با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مختلف اقدام به ساخت یک فروشگاه آنلاین اختصاصی کنید.
گام ششم: اخذ مجوزهای فروشگاه اینترنتی
بعد از ثبت فروشگاه و راه اندازی فروشگاه اینترنتی، باید برای گرفتن مجوزهای لازم اقدام کنید. دریافت مجوزهای نماد اعتماد الکترونیکی، رسانههای دیجیتال (فقط برای فروشگاههایی که در زمینه رسانههای دیجیتال فعالیت دارند)، ساماندهی و فعالیت سازمان نظام صنفی رایانهای از مواردی است که برای شروع کار باید مورد توجه قرار دهید.
گام هفتم: راهاندازی درگاه پرداخت سایت
- روش اول:
برای دریافت درگاه پرداخت فروشگاه اینترنتی خود، میتوانید مستقیم سراغ بانکها بروید و قراردادهای لازم را با آنها ایجاد کنید. برای اینکه بتوانید از درگاه مستقیم بانکها استفاده کنید، ابتدا باید نماد اعتماد الکترونیکی را داشته باشید. - روش دوم:
اگر موفق به دریافت نماد الکترونیکی نشده باشید، میتوانید به سراغ شرکتهای ثالثی بروید که به عنوان واسط بین شما و درگاههای بانک عمل میکنند. درواقع با ثبت نام در این شرکتها و طی کردن مراحل احراز هویت، میتوانید از درگاه پرداخت آنها استفاده کنید. البته استفاده از این درگاهها رایگان نیست و مبلغی به عنوان کارمزد از شما دریافت میشود.
گام هشتم: انتخاب یک شرکت خوب حمل و نقل برای ارسال محصولات فیزیکی فروشگاه
پس از طی کردن مراحل بالا، به مرحلهای مهم از گام های طی شده برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خواهید رسید. بعد از خرید محصول توسط کاربران، شما باید محصول فیزیکی که آنها خریداری کردهاند را برایشان ارسال کنید. این مرحله مهمترین گام شما محسوب میشود زیرا تمام مواردی که پیش از این انجام دادهاید، در جایی که محصول را به مشتری تحویل میدهید ارزیابی میشود. به همین خاطر باید در انتخاب شرکت حملونقل دقت زیادی داشته باشید و نکتههای مختلفی را در نظر بگیرید.
نوع خدمات تحویل، سرعت تحویل و ظاهر حرفهای کسی که بسته شما را به مشتری تحویل میدهد، در انتخاب سرویس حملونقل مهم است. برای مثال اگر قیمت نهایی حملونقل برای شما مهم باشد و تعداد بستههایی که به صورت روزانه ارسال میکنید هم زیاد است، پس باید سرویس دهندهای را انتخاب کنید که پیشنهادهای قیمتی خوبی را به شما ارائه کند. امنیت، سرعت تحویل، قابلیت اطمینان و... از نکتههای دیگری است که در هنگام انتخاب، باید آنها را نیز در نظر بگیرید. برای اینکه انتخاب درستتری داشته باشید پیشنهاد میکنیم مقاله 8 نکته برای بهبود روند حمل و نقل شرکت شما را مطالعه کنید.
از طرف دیگر، به عنوان یک فروشنده لازم دارید که به تاریخچه سفارشهای قبلی خود دسترسی داشته باشید. حتی ممکن است بخواهید برای جلب رضایت مشتریانتان، امکان رهگیری بسته برای آنها نیز در دسترس باشد. بنابراین هنگام انتخاب سرویس دهنده حمل و نقل خود، باید این موارد را نیز درنظر بگیرید.
معمولا فروشگاههای اینترنتی به دلیل عدم شفافیت در هزینههای حملونقل، ضررهای بسیار زیادی را به خود یا خریدار وارد میکنند. اگر مبلغ نهایی که خریدار در آخرین مرحله پرداخت میکند با هزینه قبلی اعلام شده یکسان نباشد، تکرار خریدی انجام نشده و مشتری باز نمیگردد. تیپاکس امکان برآورد هزینه را نیز در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید به راحتی قیمت نهایی را برآورد کنید.
انتخاب یک شرکت خوب که ارسال بستهها را به عهده بگیرد مزیتهای دیگری نیز دارد. فرض کنید روزانه چندین کالا روی فروشگاه اینترنتی خود میفروشید و باید برای ارسال بستهها، هر بار به یک شرکت یا مرکز جهت ارسال بستههای خود مراجعه کنید. اما تا کی میتوانید این روند را ادامه دهید؟
امروزه شرکتهای بسیاری خدمات ارسال بسته درب به درب را انجام میدهند اما تیپاکس، با بیش از 60 سال قدمت، به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت میکند. ارائه راهکارهای مناسب برای همکاری با انواع فروشگاههای اینترنتی و کسبوکارهای آنلاین، تیپاکس را از دیگر رقبای خود متمایز میکند.
اگر شما نیز یک فروشگاه اینترنتی دارید و یا در شرف راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی هستید، میتوانید برای استفاده از خدمات تیپاکس به بخش ثبت درخواست همکاری مراجعه کرده و فرم موردنظر را تکمیل کنید.
در انتخاب شرکت حملونقل دقت کنید. نوع خدمات تحویل، سرعت تحویل، ظاهر حرفهای کسی که بسته شما را به مشتری تحویل میدهد، امنیت و... نکاتی است که در انتخاب سرویس حملونقل باید آنها را در نظر بگیرید.
گام نهم: معرفی و تبلیغات فروشگاه آنلاین
پس از راهاندازی فروشگاه اینترنتی، باید آن را به مخاطبانش معرفی کنید. به همین منظور، برخی از طریق شبکههای اجتماعی فروشگاه خود را تبلیغ میکنند و برخی دیگر، با راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی سعی در معرفی آن دارند.
تبلیغات در دیده شدن یک فروشگاه اینترنتی مهم است، اما زمان تبلیغ بسیار مهمتر است. باید زمانی تبلیغات خود را آغاز کنید که برای درخواستهای مختلف مشتریان، آماده باشید.
کلمات کلیدی : کسب و کار دوران کرونا , فروشگاه اینترنتی , کار در دوران کرونا , مدیریت کسب و کار ,