معرفی بهترین نرم افزارهای برگزاری کلاس آنلاین


  • نویسنده : مریم کهدویی
  • تاریخ انتشار : سه شنبه, 13 آذر 1403
  • دسته بندی : فناوری اطلاعات
  • 409 بازدید

لزوم استفاده از پلتفرم آموزش آنلاین

قبل از بحران کرونا در دنیا، حرکت به سمت آموزش آنلاین و مجازی شروع شده بود اما در این روزها که کرونا باعث شده آموزش ها چه در مدارس و چه در دانشگاه ها به سمت مجازی شدن پیش رود، همگام شدن در این جهت عاقلانه ترین کار ممکن است. آموزش آنلاین ضروری ترین نیاز جوامع امروز است. حتما می‌دانید که این شرایط، فرصت مناسبی است تا به صورت فری لنسر بتوانید استعدادهای آموزشی خود را به همگان نشان دهید.

شاید قبلا افراد با توجه به شرایط خود از آموزش آنلاین استفاده می‌کردند اما اگر با این تکنولوژی پیش نرویم، از بسیاری موقعیت ها عقب خواهیم ماند. دیگر این ترجیح که پشت سیستم می‌نشینم و یاد می‌گیرم و در زمان صرفه جویی می‌کنم، تبدیل به نیاز شده است. آموزش مجازی، امکانات مثبتی در اختیارمان می‌گذاشت مثل حذف رفت و آمد، و حذف کلاس و مکان خاص اما حالا این امکانات شده ضروریات، که نه رفت و آمدی باید باشد و نه کلاسی. پس بهتر است کامپیوتر و اینترنت خود را برای شرکت در کلاس های آنلاین آماده کنید.

جدای از مدرسه و دانشگاه و موسسات آموزشی، شرکت ها و سازمان ها هم می‌توانند برای ارتقا و آپدیت دانش کارمندان خود از برگزاری کلاس آنلاین و وبینار استفاده کنند. شعبات مختلف شرکت ها هم به راحتی می‌توانند وبینار و ویدئو کنفرانس و جلسات آنلاین داشته باشند.

پلتفرم آموزش آنلاین ترکیبی است از: اطلاعات آموزشی، نرم افزار و ابزارها، دوره های آنلاین و موارد درسی، منابع خوبی که پشتیبانی می‌کنند و در نهایت سیستم آموزشی پیشرفته.

آموزش و کلاس مجازی چیست؟

آموزش آنلاین یعنی به اشتراک گذاری دانش روی وب از طریق منابعی که این امکان را فراهم می‌کنند. این دانش در قالب فایل های متنی و تصویری و ویدئویی ارایه می‌شوند.

وبینار چیست؟

وبینارها همان سمینارهای آنلاین و یا کلاس های پیشرفته هستند که برای آموزش پیرامون موضوعی مشخص طراحی شده‌اند.

این رویدادهای زنده معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه هستند و از طریق آن می‌توان محصول یا خدمتی را دمو کرد، ویژگی خاصی را معرفی کرد، نکاتی ارایه داد و … حتی می‌توانید خود را به مشتریانتان معرفی کنید.

بهترین پلتفرم کلاس آنلاین چه ویژگی هایی دارد؟

بهترین پلتفرم کلاس آنلاین باید دارای ویژگی هایی زیر باشد:

  1. قدرتمند و در عین حال استفاده از آن آسان باشد.
  2. به قدر کافی انعطاف پذیر باشد تا بتوان تغییرات لازم را در آموزش اعمال کرد.
  3. ثبات داشته باشد.
  4. تمام جوانب آموزش انلاین را پوشش دهد آن هم بدون اینکه ابزار دیگری لازم باشد.
  5. با ابزارها و پلتفرم های دیگر سازگاری داشته باشد.
  6. نیازهای آموزشی و بیزینسی را برطرف سازد.
  7. بهینگی در مصرف اینترنت مهم است.
  8. صدا و تصویر باید کیفیت بالا داشته باشد.
  9. امکان ضبط کلاس ها وجود داشته باشد.
  10. امکان نظرسنجی و آزمون آنلاین داشته باشد.
  11. تعامل بین دانش آموز و معلم به راحتی فراهم شود.
  12. وایت بورد داشته باشد.
  13. امکان شخصی سازی ابزارها و کدهای نرم افزار فراهم باشد.
  14. مبتنی بر وب بودن می‌تواند مزیت محسوب شود.

۱۰ نرم افزار برتر کلاس آنلاین و مجازی

در ادامه ۱۰ تا محبوب ترین نرم افزارهایی که در زمینه کلاس مجازی استفاده می‌شوند را معرفی می‌کنیم.

 ۱. نرم افزار Blackboard Collaborate

نرم افزار کلاس مجازی Blackboard Collaborate دارای ویژگی های خوبی برای آموزش آنلاین است. ویژگی مهم آن این است که می‌توانید کلاس خود را شخصی سازی کنید. به این نکته هم توجه داشته باشید که همواره یک سری از ویژگی هایی که در نرم افزارهای آموزش انلاین وجود دارد استفاده نمی‌شوند.

این نرم افزار آموزش انلاین، ساده و قابل اطمینان است و نیازهای آموزش آنلاین و ویدئو کنفرانس را برایتان فراهم می‌کند. نرم افزار Blackboard Collaborate یکی از بهترین نرم افزارهای کلاس مجازی است.

 

 ۲. نرم افزار Adobe Connect 

نرم افزار کلاس مجازی Adobe Connect همانند Blackboard Collaborate،دارای ویژگی های قدرتمندی است که غیر از ویژگی شخصی سازی، قابلیت های بسیاری در اختیارتان قرار می‌دهد و برای معلم های آنلاین حرفه ای، گزینه بسیار خوبی است.

نرم افزار کلاس مجازی Adobe Connect همانند Blackboard Collaborate،دارای ویژگی های قدرتمندی است.

ویژگی های دیگر نرم افزار کلاس مجازی ادوبی کانکت عبارتند از:

  1. امنیت بالا
  2. توسعه پذیری (چون متن باز است)
  3. قدرتمندی و پایداری
  4. امکان چت
  5. نظرسنجی و آزمون
  6. گروه بندی کلاس (اتاق استراحت)
  7. تعامل پشت صحنه جلسه بین کاربران
  8. قابلیت استفاده در LMS

 

 ۳. نرم افزار BigBlueButton

نرم افزار برگزاری کلاس آنلاین BigBlueButton برای معلم ها گزینه های بسیار خوبی دارد: قابلیت اشتراک گذاری بلادرنگ صدا و ویدئو و اسلاید و چت و صفحه نمایش. دانش آموزان هم با اشتراک گذاری آیکون های ایموجی، رای دادن و اتاق استراحت تعامل می‌کنند. همچنین بیگ بلو باتن، پلاگین و API را پشتیبانی می‌کند.

 

این نرم افزار هم مانند ادوبی کانکت متن باز است و در سیستم های LMS استفاده می‌شوند. ویژگی های دیگر نرم افزار کلاس مجازی بیگ بلو باتن عبارتند از:

  1. وایت بورد تعاملی
  2. ضبط کلاس
  3. چت متنی
  4. استفاده در گوشی همراه
  5. پیام یادآور شروع کلاس
  6. امنیت
  7. پشتیبانی از زبان فارسی

 

 ۴. نرم افزار زوم Zoom

نرم افزار کلاس مجازی Zoom پلتفرم مبتنی بر کلود، قابل اطمینان و ساده است. قابلیت اشتراک گذاری صدا و ویدئو و محتوا و چت کردن در اسمارت فون ها، دسکتاپ ها و تبلت ها را دارد. بیش از ده هزار مدرسه از آن استفاده می‌کنند. Zoom از جمله بهترین نرم افزار های آموزش مجازی و پیشرو در زمینه کلاس مجازی است.

 

ویژگی های دیگر نرم افزار کلاس مجازی زوم عبارتند از:

  1. وضوح و کیفیت HD صدا و ویدئو
  2. امنیت: رمزگذاری ۲۵۶-bit با FERPA/HIPAA
  3. ضبط جلسات
  4. وایت بورد دیجیتالی
  5. اشتراک گذاری محتوا
  6. یکپارچگی با LMS

 

 ۵. نرم افزار Cisco Webex Meetings

Cisco Webex Meetings جزو بهترین نرم افزارهای کلاس مجازی است و قابلیت پیاده سازی روی دستگاه‌های مختلف را دارد. این نرم افزار هم برای آموزش و کلاس درس استفاده می‌شود و هم جلسات کاری.

ویژگی های نرم افزار کلاس مجازی Cisco Webex Meetings عبارتند از:

  1. کیفیت HD ویدئو
  2. امنیت
  3. ضبط جلسات
  4. وایت بورد آنلاین تعاملی
  5. اشتراک گذاری محتوا شامل PDF و  ویدئو و متن ها و …
  6. دسترسی از طریق لینک
  7. ابزار معلمی مانند پوینتر، هایلایت و …
  8. یکپارچگی با تقویم

 

 ۶. نرم افزار Vedamo

در آموزش مدرن، یادگیری سنتی و آنلاین ترکیب شده و Vedamo از همان ابتدای تاسیس یعنی سال ۲۰۱۳، تعامل با دانش آموزان را در نظر داشته است. نرم افزار کلاس مجازی Vedamo دارای مجموعه ارزشمندی است که مدیریت آسان گروه دانش آموزان و حتی کودکان را فراهم می‌کند. استفاده از آن هم برای بچه ها و هم معلم ها راحت است. ودامو مبتنی بر کلود است و نیازی به نصب ندارد.

نرم افزار آموزش مجازی vedamo، برای شرکت ها، دانشگا ها، مدارس و مهدکودک ها، موسسات آموزشی و معلمین فری لنسر مناسب است.

 

 ۷. نرم افزار Newrow Smart

نرم افزار کلاس انلاین Newrow Smart مبتنی بر وب است یعنی نیازی به دانلود و نصب ندارد. ساده، قابل اطمینان و ارتقاپذیر است.

ویژگی های نرم افزار کلاس مجازی Newrow Smart عبارتند از:

  1. وایت بورد دیجیتالی
  2. ضبط و مدیریت فایل به صورت ابری
  3. اشتراک گذاری تصویر
  4. گروه بندی و اتاق استراحت
  5. آزمون آنلاین
  6. یکپارچگی با یوتیوب
  7. ذخیره سازی ابری

 

 ۸. نرم افزار ezTalks Webinar

نرم افزار کلاس مجازی ezTalks Webinar بسیار محبوب و قابل اعتماد است و هم برای دانش آموزان و هم برای معلم ها بسیار عالی است. ارزان است و استفاده از آن آسان. برای موسسات و دانشگاه ها و حتی سازمان ها مناسب است تا کلاس های زنده برگزار کنند و اطلاعاتشان را با ویژگی های مفید و قدرتمندی که این نرم افزار کلاس انلاین دارد به اشتراک گذارند.

ویژگی های دیگر نرم افزار ezTalks Webinar عبارتند از:

  1. ارایه آسان کلاس آنلاین
  2. انعطاف پذیری
  3. اشتراک گذاری تصویر
  4. وایت بورد تعاملی
  5. آزمون و نظرسنجی
  6. ارزان بودن
  7. قابل ارتقا بودن
  8. ظرفیت ۱۰۰ دانش آموز و ۱۰۰۰ شرکت کننده

 

 ۹. نرم افزار Google Hangouts

نرم افزار کلاس انلاین Google Hangouts، یکی از بهترین نرم افزارهای آموزش مجازی است. البته این پلتفرم با هدف آموزش و یادگیری طراحی نشده اما اگر ویژگی Screen Share را با ابزارهایی مانند Gooogle Docs بهبود بخشید، این نرم افزار می‌تواند نیازهای اساسی شما را پاسخ دهد. البته که برای مدارس بزرگ مناسب نیست.

 

 ۱۰. نرم افزار Edvance360 Learning Management Software

نرم افزار کلاس آنلاین Edvance360، محبوب و مبتنی بر وب است که در مدارس و بیزینس قابل استفاده است. مانیتورینگ و مدیریت آنلاین درس را بهبود بخشیده، گواهی نامه آنلاین و شبکه اجتماعی داخلی به شما ارایه می‌دهد. ویژگی های Admin که شامل شخصی سازی است می‌تواند گروه های دیگر دانش آموزی را مانیتور کند، پیام ها و یادآوری هایی برای کاربران بگذارد، و گزارش پیشرفت دانش آموزان و گرفتن آزمون هم دارد.

نکات مهم در انتخاب نرم افزار کلاس مجازی مناسب

نرم افزار مناسب برای استفاده در کلاس مجازی کاملا بستگی به استفاده و کاربرد شما دارد. چه قابلیت هایی از سیستم کلاس مجازی خود انتظار دارید مثلا ویدئو کنفرانس برای حضور چند نفر را لازم دارید یا تعداد کاربرانی که همزمان به سیستم کلاس مجازی شما وصل می‌شوند چقدر است؟ به همین میزان چه پهنای باند و یا سخت افزاری لازم دارید؟ آیا کاربران به صورات لوکال امکان اتصال دارند یا از هر جایی می‌توانند وارد کلاس مجازی شوند؟


کلمات کلیدی : دانشسرا , دانشسرا24 , دانشسرا 24 , دانش سرا , کلاس مجازی , آموزش آنلاین , نرم افزارهای کلاس انلاین , نحوه برگزاری کلاسهای انلاین ,
دیدگاهتان را بنویسید

1 دیدگاه